понедельник, 11 апреля 2016 г.



Простий рецепт хліба

Необхідно:
  •  500 мл теплої води
  •  50 г дріжджів 
  •  1 ч.л. солі з чубком
  •  1 ч.л. цукру з чубком
  •  2 ст.л. олії
  •  800 г борошна
У теплій воді розчиняю дріжджі, сіль, цукор. Поступово додаю добре просіяне борошно і олію. Я вимішую тісто руками 8-15 хвилин. Потрібно досягнути моменту, коли тісто буде вільно відставати від рук. Кількість борошна для цього рецепту може змінюватися залежно від його якості, але не набагато. Вимішане тісто накриваю рушником і ставлю в тепле місце на 30 хв, щоб підійшло. Потім розподіляю його у форми, змащені жиром і посипані борошном, знову ставлю в тепле місце на 20-40хв. Тим часом нагріваю духовку до температури 230 градусів. Печу хліб 15 хв при 230 гр., потім зменшую до 200 гр і печу ще 25хв., хліб повинен добре зарум'янитися. Виймаю спечений хліб з духовки, перевертаю форму і стукаю по дну хліба, повинен бути такий глухий звук. Це означає, що хліб добре пропікся всередині.
Звичайно, я гарячий хліб одразу не нарізаю, а даю йому відпочити мінімум 1 годину, а вже потім ...просто насолоджуюся смачним домашнім хлібом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий